Senior UX/UI Designer

Solliciteer nu

Senior UX/UI Designer

FULL-TIME · AMSTERDAM

Bij Essense geloven we in klantgericht samenwerken om de wereld verder te brengen. Daarin speelt onze Experience Design Practice met UX, UI en Visual designers een cruciale rol.

We zoeken veelzijdige designers die vanuit klantbehoeftes - over de gehele klantreis - de beste omnichannel experiences kunnen ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Als Senior UX/UI Designer ben je verantwoordelijk voor het creëren van state-of-the-art interfaces die er niet alleen goed uitzien, maar die gebruikers ook de ultieme gebruikerservaring geven. Bij Essense werken we aan het ontwerpen van digitale services in de context van de gehele customer experience. Je bent in staat de uitdagingen van onze klanten helder te analyseren, te communiceren (zowel richting klant als ons eigen team) en te beantwoorden met een aanpak om, in samenwerking met de klant, de gebruikersbeleving te verbeteren.

Je kunt zelfstandig projecten leiden, altijd deels bij Essense en deels op locatie bij de klant*. Hierbij ben je in staat zelf designs te maken en op te leveren, maar ook om andere UX, UI en Visual designers aan te sturen en voortgang te bewaken. We vinden het daarom belangrijk dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en zowel de kwaliteit van je eigen werk als dat van anderen kunt garanderen. Je bent hierbij een partner richting de klant, die kan inspireren en faciliteren, maar ook een leider richting ons eigen team, die kan begeleiden en motiveren. Je werkt methodisch, en kunt aan de hand van onderzoek en inzichten een goede strategie en visie bepalen, en deze vertalen naar design principes. Je denkt vanuit de gehele journey, en kunt aantonen dat jouw oplossingen daadwerkelijk verbetering brengen, en waarde opleveren voor gebruiker én business. Hiervoor kun je ook goed overweg met development teams, om te waarborgen dat je designs ook juist geïmplementeerd worden.

Je bent een expert in interactie ontwerp, prototyping en experience flows en snapt de rol en waarde van Experience Design in relatie tot Service Design. Je kunt adviseren over de beste aanpak om UX/UI design in te zetten, zowel bij grote organisaties als kleine, in verschillende vormen. Je bent bekend met usability patronen en onderzoeksmethoden. Je begrijpt de essentie van een design system en design principes, en kunt klanten helpen deze op te zetten en goed toe te passen.

Je ontwikkelt continu je kennis en kunde, en deelt deze ook graag met anderen, zowel binnen Essense als daarbuiten. Je zet graag je tanden in een project om de klant te verrassen met jouw creatieve oplossingen. Voor jou zijn kwaliteit en het beste eindresultaat een van de belangrijkste elementen in je werk. 

Jij brengt:

 • Een afgeronde HBO/WO design opleiding
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een bureau
 • Ervaring in het leiden van UX-projecten en aansturen van andere designers
 • Bekwaam in het gebruiken van een breed scale aan software / tools (Sketch, Figma, Illustrator, etc.)
 • Een indrukwekkend portfolio met aantoonbare expertise in UX
 • Een passie voor het maken van mooie diensten
 • Goede beheersing van de Engelse taal, en bij voorkeur ook de Nederlandse taal


Wij brengen:

 • Een fijne werkplek op loopafstand van Amsterdam Amstel station. Daarnaast werk je af en toe ook op locatie bij de klant*
 • Een bovengemiddeld marktconform salaris
 • Een persoonlijke duurzaamheidsbudget
 • Leuke en slimme collega's
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling 
 • Overheerlijke lunch
 • Leuke uitjes en borrels
 • En niet onbelangrijk: werk voor mooie opdrachtgevers zoals Philips, Randstad, Schiphol en European Investment Bank

*In de huidige situatie hebben we beperkte capaciteit op ons kantoor, en werken we ook vanuit huis