Data Consultant

Solliciteer nu

(CX) data consultant

fluent in Dutch required

Full-time · Essense

Bij Essense geloven we dat klantgericht samenwerken de wereld verder kan brengen. Om klantgericht te verbeteren zijn actiegerichte klantinzichten, en dus data nodig. Als Data Consultant adviseer je onze klanten over hoe ze data en kwantitatief onderzoek kunnen gebruiken om hun customer experience doelgericht te verbeteren.

Over Essense

Essense is opgericht in 2011 en telt inmiddels ruim 45 medewerkers. Essense staat voor het samenbrengen van merkbelofte en klantbehoefte, om zo aan beide kanten waarde te creëren. En het gaat goed. Steeds meer bedrijven kiezen voor onze holistische aanpak, waarbij de klantbehoefte centraal staat. En een groeiend klant-portfolio betekent een groeiend team. Daarom zijn we op zoek naar een Data Consultant om ons team te versterken en onze klanten te begeleiden bij het benutten van de kracht van data voor een betere customer experience.

Verantwoordelijkheden

De rol van Data Consultant is om klanten te adviseren over hoe kwantitatieve data hen kan helpen hun klantervaring te verbeteren. Veel klanten binnen CX zijn bekend met kwalitatieve methoden zoals interviews, maar maken nog weinig gebruik van data-analyse en kwantitatief onderzoek. Hier is grote behoefte aan. Jij helpt klanten om deze kansen in te zien, adviseert hen over de beste methode en voert zelf analyses uit om de klanten te inspireren met de resultaten. Hierbij werk je zowel hands-on met data, adviseer je klanten over tooling en datamodellen, en co-faciliteer je ook workshops om klanten de methoden zelf aan te leren. Het takenpakket is breed, waardoor jij je ook als allround dataconsultant kan ontwikkelen.

Het team:

Je begint in een startend team met grote ambitie, waarbij alle ruimte is voor innovatie en ontwikkeling. Indien jij nieuwe kansen in de markt ziet, word je aangemoedigd om hier samen met je collega’s actie op te ondernemen. Je werkt hierbij samen met onze Lead Data Consultant, en hebt samen de kans om het team verder uit te bouwen. Doordat het team startend is, staan veel werkwijzen nog niet vast, en verbeteren we hier constant op door.

Jij:

 • Hebt minimaal 3 jaar ervaring in data-analyse in een adviserende rol.

 • Beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en bent in staat om complexe data en technologie te vertalen naar begrijpelijke inzichten voor klanten.

 • Weet jouw enthousiasme voor data en technologie over te brengen op anderen.

 • Hebt affiniteit met customer experience en bent bereid om je hierin verder te verdiepen. Ervaring met klantgericht verbeteren is een pre.

 • Bent bevlogen en positief ingesteld, en kunt gemakkelijk samenwerken met klanten en collega's.

 • Je houdt van innoveren en pionieren door met nieuwe methoden te experimenteren en deze te valideren en verbeteren.

 • Bent 36-40 uur per week beschikbaar.

Wij brengen:

 • Een fijne werkplek, zowel op ons kantoor (op loopafstand van Amsterdam Amstel station), als thuis (wij zorgen voor een goed bureau, stoel en monitor), als op locatie bij de klant

 • Een bovengemiddeld marktconform salaris

 • Een persoonlijke duurzaamheidsbudget, reiskostenvergoeding, lunch, en andere secundaire voorwaarden zoals een macbook en thuiswerkvergoeding

 • Leuke en slimme collega's, team events en borrels

 • Elke 1e donderdag van de maand 'Essense Dag' waarop we met 't hele team focussen op ontwikkeling van ons team en onszelf

 • En niet onbelangrijk: werk voor mooie opdrachtgevers zoals Bol, Eneco, European Investment Bank, KPN, Philips, Rabobank, Randstad, Schiphol en veel meer!


Onze cultuur:

Wij hechten veel waarde aan een goede werksfeer. We staan voor kwaliteit, maar ook voor plezier, aan de hand van de volgende kernwaardes:

 • Open: We love to explore, share and embrace.

 • Driven: We strive for the optimal result.

 • Collaborative: We work better together.

Dit is jouw kans om deel uit te maken van een groeiende organisatie en een team te versterken dat gedreven is door resultaten en klantgerichtheid. Pas jij in dit profiel en ben je klaar om samen met ons de volgende stap te zetten in onze groei? Stuur ons dan je CV en motivatiebrief.

We kijken ernaar uit om van je te horen!